Fondue

Att laga god fondue kräver en bra fonduegryta och hos oss hittar du många varianter och format. Vilken du ska välja beror bland annat på hur många som ska äta tillsammans samt hur du vill att uppvärmningen ska ske. Vi erbjuder såväl elektriska fonduegrytor som grytor med brännare i vårt sortiment. Alla produkterna håller en hög kvalitet och bland varumärkena hittar du exempelvis Skeppshult Gjutjärn och Severin. Grytorna passar till såväl varmrätter som efterrätter.

Visar 1–64 av 72 resultat

Fondue för två eller hela familjen

Fonduegrytor finns i en mängd olika varianter. Vanligast är att de är tillverkade av gjutjärn med eller utan emalj vilket passar bäst till tillagning av kött eller ost. Gjutjärn passar också bra om du ska tillaga en fondue som baseras på buljong eller olja. Det finns även glaserade lergrytor och grytor i rostfritt stål. Vi har ett flertal modeller från olika tillverkare, med eller utan tillbehör som gafflar och brännare. De kan du köpa separat om du behöver komplettera.

Fondue är perfekt för den romantiska parmiddagen, men också för familjen då middagen blir till en rolig upplevelse. Serveringen sköter sig själv eftersom du ställer din fonduegryta på bordet så att gästerna kan doppa maten själva med var sin lång gaffel. Till dessertfonduer med smält choklad kan du använda en gryta av ett annat material än gjutjärn, då choklad inte kräver så höga temperaturer. Ett tips är att kyla frukten först så att chokladen fastnar lättare. Servera gärna med flera olika såser.

En fonduegryta ska vara stabil för att vara säker att använda. Det är också viktigt att grytan sprider och håller jämn värme. Om du har en fonduegryta av gjutjärn är det bra att bränna in grytan med olja efter rengöring genom att hetta upp den i cirka 10 minuter. På så sätt förebygger du att maten fastnar i grytan nästa gång du använder den. Känsligt kött som fågel och fläsk kan behöva stekas i stekpanna först innan du doppar det i grytan.